Endavant! 1945 | Hemeroteca

En record d'Alfredo Pérez Rubalcaba

Home de fortes conviccions, Pérez Rubalcaba va dedicar bona part de la seva vida al servei públic des de l’activitat política; una trajectòria que l’ha dut a ocupar llocs destacats als governs de Felipe González i Rodríguez Zapatero, com la vicepresidència del govern, i els ministeris de la Presidència, Educació i Ciència i de l'Interior. Ell, però, com és sabut, era doctor en Química Orgànica per la Universitat Complutense de Madrid, on exercia de professor des que va recuperar la seva plaça fa poc més de dos anys i mig.

Probablement si s'hagués d'elegir un tret definitori de la personalitat política de Pérez Rubalcaba seria el seu sentit del deure. Els qui a Catalunya vam tenir el privilegi de conèixer i tractar Pérez Rubalcaba, el recordarem sempre per la seva intel·ligència i altura de mires, i el seu rigor absolut i minuciós en totes les tasques que va tenir encomanades.

També per la seva passió i fermesa en la defensa de les seves idees i conviccions polítiques i ètiques, que el van dur, per exemple, a ser un dels artífexs de la fi de l’organització terrorista ETA l’any 2011, sent ell ministre de l’Interior.

A les responsabilitats institucionals, s’hi han d’afegir les orgàniques. Per a la família socialista, Pérez Rubalcaba sempre serà el secretari general del PSOE que va apostar fort per construir ponts d’entesa i de diàleg entre Catalunya i la resta d’Espanya. Impulsor de la Declaració de Granada, juntament amb Pere Navarro, Pérez Rubalcaba ja deia el 2013 que ni el retrocés ni la ruptura són la solució que Espanya necessita i que el federalisme és l’únic punt de trobada possible per restablir el consens territorials a Espanya. Una llavor, la de la Declaració de Granada, de les propostes que avui els socialistes continuem defensant amb fermesa i orgull.

Des del PSC expressem el condol i oferim tot el suport a la seva dona i a tota la seva família i amics, així com a la resta de companys socialistes de tota Espanya.

Per a ells, i també per als socialistes catalans, Alfredo Pérez Rubalcaba romandrà sempre com un referent ètic i polític.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px