Endavant! 1945 | Hemeroteca

La votació d'avui és una esperança per al futur de milions de treballadors i treballadores

El Ple del Parlament Europeu ha aprovat avui, per 398 vots a favor i 208 en contra, la primera directiva matèria laboral que presenta la Comissió Europea en 18 anys que representa "una esperança pel futur de milions de treballadors i treballadores en condicions d'explotació" perquè "estableix drets bàsics i condicions socials dignes”, ha explicat l'eurodiputat socialista Javi López, membre de la Comissió d'Ocupació i Assumptes Socials de l'Eurocambra i responsable socialista en aquest informe.

López ha assegurat que “amb aquesta Directiva, des de la UE volem regular, per primera vegada, les noves tendències del mercat laboral, especialment els treballs precaris atípics, molts d'ells vinculats al món digital i les plataformes, per fer predictibles i transparents unes condicions laborals que moltes vegades són d'explotació”.

L'eurodiputat ha assenyalat a més que la proposta de Directiva és un element central en “el desenvolupament concret i real del Pilar Europeu de Drets Socials, una de les grans conquestes del grup socialista durant aquest mandat”. El Pilar Social va ser un compromís del conjunt de les institucions europees, establert al novembre de 2017 “amb objectius i drets subjectius per als ciutadans, però sense força vinculant, i per tant, requeria d’una legislació, pressupost i polítiques que ho poguessin desenvolupar. Garantint aquests drets laborals fem un pas de gegant per a la concreció d’un dels projectes més esperançadors de la UE en els últims deu anys”, ha manifestat López.

El dirigent socialista s'ha referit a les dificultats sorgides durant la tramitació per portar endavant la proposta: “Afortunadament ha prevalgut el sentit comú, i hem aconseguit mantenir les millores que havíem assolit fa un mes, quan l'informe es va votar en la Comissió d'Ocupació. Els socialistes hem hagut batallar per convèncer als membres del Parlament sobre la importància d'avançar en una millor protecció dels treballadors i les treballadores de la Unió Europea”.

Javi López ha lamentat que "els conservadors estiguin més preocupats per ajudar que les empreses facin contractes cada vegada més flexibles que per combatre la falsa autoocupació i els contractes de zero hores". "Els socialistes - ha afegit- hem defensat que es mantingui el que vàrem votar l'octubre: a igual treball, igual paga i protecció social; obligacions als Estats membres per combatre els contractes de zero hores; i limitació dels períodes de prova en els contractes temporals. Continuarem lluitant perquè totes les persones treballin en condicions de treball decents”, ha conclòs.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px