Endavant! 1945 | Hemeroteca

Ernest Lluch segueix il·luminant el camí als que no renunciem al diàleg

MAIÀ DE MONCAL (GIRONA), 17/11/2018.- El secretario de Organización socialista, Salvador Illa, durante el tradicional acto de homenaje a Ernest Lluch en Maiá de Montcal. EFE/Robin Townsend MAIÀ DE MONCAL (GIRONA), 17/11/2018.- El secretario de Organización socialista, Salvador Illa, durante el tradicional acto de homenaje a Ernest Lluch en Maiá de Montcal. EFE/Robin Townsend

"Ernest Lluch va ser un gegant del socialisme i de la democràcia, i ens segueix il·luminant el camí a tots, particularment als que abjurem de la radicalització i els que no renunciem al diàleg" ha afirmat aquest matí el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en l'acte d'homenatge a Ernest Lluch en el 18è aniversari del seu assassinat.

Per Illa,"no s'entendria la història del PSC sense Ernest Lluch", a qui ha definit com a "intel·lectual agitador: intel·lectual per rigorós i meritocràtic, i agitador per inconformista, transgressor i valent".

El secretari d'organització del PSC, ha volgut recordar també els principis que van guiar la trajectòria política de Lluch: "veure matisos i aprofundir; i ser valent i defensar les seves idees amb conviccions". En aquest sentit, i fent referència a la Taula de Diàleg que va tenir lloc ahir, executant el mandat parlamentari sorgit a iniciativa del PSC, ha volgut "fer honor als principis de Lluch" defensant la necessitat de diàleg i recordant que "malgrat constatar, com vam fer ahir, les discrepàncies actuals a Catalunya, amb un país massa dividit i trencat, cal insistir en la necessitat de dialogar per arribar a consensos".

L'acte ha comptat amb la presència de la filla d'Ernest Lluch, Eulàlia Lluch que ha estat acompanyada per Albert Bramon, subdelegat del Govern a Girona que ha destacat "el compromís amb la terra" de Lluch, "disposat a fer el que calgués per millorar-la"; Joaquim Llach, patró de la Fundació Ernest Lluch, que ha considerat que LLuch era "no només un gegant del PSC sinó de totes les facetes de la vida"; i Marc Lamuà, primer secretari del PSC Comarques Gironines, que ha destacat que el polític socialista "omplia de matisos i afinava en l'anàlisi de l'actualitat", una "medicina política" que, considera, es fa molt necessària actualment.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px