Endavant! 1945 | Hemeroteca

Fem una enèsima crida al Govern perquè se centri en tot allò que afecta la vida dels ciutadans

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha recordat aquest matí "les profundes diferències polítiques i de criteri" que es van constatar a la Taula de Diàleg de divendres, i que, segons ell, "corroboren que el diàleg és imprescindible per arribar a un consens que és certament difícil". Illa considera que divendres "Catalunya es va posar davant el mirall" reflectint "una societat dividida" i que "cal retornar als consensos, com els que van permetre l'aprovació de l'Estatut, que apleguin com a mínim dues terceres parts dels catalans".

El líder socialista s'ha mostrat convençut que "es pot aconseguir una majoria àmplia de catalans i catalanes en l'esforç col·lectiu de l'enfortiment de l'autogovern, la millora del finançament, i lluitar per una societat més pròspera i justa". En aquest sentit ha anunciat que el partit farà una campanya d'explicació a la societat catalana "sobre la proposta que els socialistes catalans fem per desbloquejar la situació política catalana", iniciant una ronda de trobades amb entitats polítiques, econòmiques i socials per presentar-los la proposta i escoltar les seves opinions i consideracions sobre com sortir de la situació de bloqueig actual.

Serveis Públics

El secretari d'organització del PSC també ha denunciat que la Generalitat "té molt descuidada la tasca de govern" i ha fet una crida a què "se centri en tot allò que afecta la vida dels ciutadans i ciutadanes". Illa ha recordat que els i les socialistes van ser presents dissabte a la manifestació convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) per reclamar el 6% en educació pública i ha alertat que Catalunya "està molt lluny del que inverteix Espanya i altres països de l'entorn, així com la mitjana europea del 6% que marca la mateixa Llei d'Educació de Catalunya".

Fent referència això ha considerat que Catalunya "necessita més que mai" que s'aprovin els pressupostos generals de l'Estat "que suposarien com a mínim 2.200 milions d'euros més" a Catalunya. Pel secretari d'organització del PSC, "no aprovar aquests pressupostos és renunciar a millores clares a la vida dels catalans i catalanes".

Finalment Salvador Illa ha recordat que el dissabte vinent el partit celebrarà un Consell Nacional on, entre altres coses, es preveu aprovar un primer dictamen sobre caps de llista a les pròximes eleccions municipals i on també s'analitzarà l'evolució de la campanya andalusa, "primera estació d'un cicle electoral que esperem profitós per al socialisme i determinant pel conjunt dels ciutadans".

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px