Endavant! 1945 | Hemeroteca

Seria bo donar-li a l’Atenció Primària la dignitat, el respecte i el reconeixement que mereix

La portaveu de Salut del grup Socialistes-Units per Avançar, Assumpta Escarp, ha interpel·lat avui el Govern sobre Atenció Primària i ha dit a la consellera que “s’haurien de preguntar perquè, més enllà de les legitimes reivindicacions laborals i salarials, tots els col·lectius reclamen respecte i dignitat”. “És com se senten: oblidats, maltractats i sobretot enganyats. Diu la Sra. Míriam Nogueras que ‘els catalans’ recorden un ministre català que va treballar per carregar-se-la. Sap què recorden una molt bona part dels catalans? A un Ministre com l’Ernest Lluch que ens va portar la sanitat universal. I a uns governants que, encapçalats pel Sr. Mas i el Sr. Boi Ruiz, van provocar amb les seves retallades el desastre on som avui a la sanitat pública, mentre engreixaven la sanitat privada. I que el Conseller Comin ni va revertir, ni ho va intentar”, ha afegit.

"Voldria avui parlar, de nou, com hem fet a l’anterior legislatura, en plens específics, en quasi bé totes les nostres intervencions, d’Atenció Primària i Salut Comunitària. Hi ha evidència científica que l’Atenció Primària i Comunitària dona millors nivells de salut, menor mortalitat de la població, més qualitat als usuaris i contribueix a la sostenibilitat dels sistemes públics i a l’equitat social. L’Atenció Primària ha de tenir aquestes capacitats, i això vol dir més recursos, i dotar de més capacitats, però el Govern li ha anat fent perdre el seu pes en el marc del pressupost de Salut i en els centres de decisió”, ha indicat.

Segons Assumpta Escarp, “no només el percentatge del pressupost dedicat a la Primària ha anat disminuint en favor de l’hospitalària, ja que cada vegada estem més lluny del 25% per igualar-nos a la mitjana europea, sinó que quan la consellera nomena el seu Consell Assessor no posa ningú de Primària. Es un tema de recursos i de voluntat política. De reconeixement”.

“Seria bo respectar als professionals, i deixar de pensar que un sistema sanitari s’aguanta sobre el voluntarisme, i donar-li a l’Atenció Primària la dignitat, el respecte i el reconeixement que es mereix. Seria bo complir els acords del Parlament i que la ciutadania tingui hora amb el seu metge de capçalera en 48 hores. I que disposin de pediatres al seu CAP”, ha conclòs.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px