Endavant! 1945 | Hemeroteca

Eva Granados: "No pots dir que defenses el diàleg i després no donar suport a un govern que aposta per ell"

"Sempre hem dit que tenim un problema entre catalans, i per tant hem de celebrar el fet que es convoqui l'únic espai que tenim de diàleg entre catalans" ha explicat la portaveu de socialistes i units per avançar, Eva Granados davant l'anunci que el president Torra convocarà la taula de diàleg el mes de desembre, tot i que ha alertat: "esperem per això que qui la convoca tingui l'actitud de voler pactar amb l'altre, perquè Torra, de moment s'ha caracteritzat per parlar per la meitat de catalans i catalanes i per no voler aquest diàleg Catalunya endins". En aquest sentit Granados ha lamentat "sentir parlar de diàleg a diversos partits i que després no tinguin clar si donar suport o no a un govern que té aquesta voluntat de diàleg".

Gibert: “El Govern va llençar més de 80 milions d’euros destinats a combatre l’atur”

El portaveu d’Ocupació del Grup Socialistes-Units per Avançar, Pol Gibert, ha afirmat avui que “durant els anys més durs de la crisi, amb taxes d’atur disparades i amb persones que portaven anys desocupades, el Govern de la Generalitat va llençar més de 80 milions d’euros que anaven destinats a combatre l’atur”. És per això que ha anunciat que ha demanat la compareixença del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

Illa: "L'acord de Socialistes i Podemos és l'únic que pot vertebrar un govern estable"

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha informat aquest matí que els i les militants socialistes podran, aquest dissabte, pronunciar-se sobre la pertinència de l'acord que els socialistes van arribar la setmana passada amb Unidas Podemos "en una votació oberta a tota la militància en la qual podran participar els 13.715 militants del PSC". Illa ha explicat que la votació serà presencial i en línia, "la presencial es realitzarà aquest dissabte de 8 del matí a 8 del vespre mentre que la votació en línia es podrà realitzar a partir de divendres i fins al mateix dissabte a les 20h, sol·licitant-ho prèviament abans que acabi dijous". Pel que fa als punts de votació presencials, aquests estaran disponibles al web a partir de dimecres.

Carta a la militancia de Pedro Sánchez

El secretario general del PSOE y presidente del Gobierno en funciones, Pedro Sánchez, se dirige este sábado a la militancia con una carta. En ella rememora las victorias electorales del Partido Socialista en todos los comicios celebrados este año y califica como "imprescindible" el acuerdo con Unidas Podemos una vez que esta formación garantiza a los socialistas "un único gobierno cohesionado, basado en la lealtad y la solidaridad gubernamental. Especialmente en los asuntos económicos y territoriales capitales".

La solució al problema territorial s’inscriurà en la doctrina de l’ideal federal

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat avui que “els socialistes no volem trencar, ni retrocedir, ni quedar-nos com estem”, sinó que “creiem en el federalisme com la forma política de la fraternitat, com el defineix Manuel Cruz”. Per a Iceta, “en democràcia no hi ha altra manera d'avançar que el convenciment i també àmplies majories”, i ha defensat que “un autogovern més fort i sòlid, millor finançament i major participació en el disseny de les polítiques de l'Estat” és la millor manera d’avançar”.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px