Endavant! 1945 | Hemeroteca
Actualitzat 17:53 - 30 Nov 2019

Les Comparses de Vilanova i la Geltrú estrenaran els caramels sostenibles aquest Carnaval

Comparses i comparseres en acció durant una de les batalles de caramels del Diumenge de Carnaval de Vilanova i la Geltrú. Pla General. Comparses i comparseres en acció durant una de les batalles de caramels del Diumenge de Carnaval de Vilanova i la Geltrú. Pla General.

Les Comparses del Carnaval de Vilanova i la Geltrú estrenaran els primers caramels sostenibles aquest any durant la festa del proper 3 de març. La Federació d’Associacions pel Carnaval (FAC) i l’Ajuntament preveuen distribuir 25 tones d’aquest nou caramel, aprovat el passat mes d’octubre.

La singularitat dels nous dolços, anomenats Ecocaramels, és que l’embolcall està compost de plàstics degradables –similars a les bosses per llençar el rebuig orgànic-, de manera que es garanteix la seva descomposició en un període màxim d’uns tres mesos.

L’Ecocaramel es distribuirà a partir de la segona setmana de febrer a diversos supermercats i entitats de Vilanova. La previsió és que sigui d’ús obligatori a les Comparses a partir del 2020.

L’objectiu és reduir la problemàtica de contaminació del clavegueram i la depuradora que cada any generen les gairebé 100 tones de caramels que s’arriben a llençar el diumenge de Carnaval arreu de Vilanova, en una de les festes més icòniques de la ciutat.

Un estudi de la UPC calcula que la substitució del caramel convencional per l’Ecocaramel evitaria l’abocament de 5.800 quilos de plàstics.

Segons va aprovar el ple municipal del mes d’octubre, l’ús dels nous caramels anirà regulat per una normativa que fixarà sancions per a aquelles entitats o participants que no els utilitzin a partir del 2020. Aquesta és la segona vegada que la FAC impulsa una renovació dels caramels que es llencen a les Comparses.

L’any 2016 es van estrenar uns dolços de més qualitat –els tradicionals es feien pols fàcilment- amb imatge pròpia del carnaval vilanoví.

Banner 468 x 60 px