Endavant! 1945 | Hemeroteca

Creixen un 12% les llicències urbanístiques a la ciutat de Lleida durant el 2018

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb el president del Col·legi d'API's de Lleida i Província, Josep Maria Esteve, a la terrassa d'un pis reformat del Centre Històric / ACN L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb el president del Col·legi d'API's de Lleida i Província, Josep Maria Esteve, a la terrassa d'un pis reformat del Centre Històric / ACN

La ciutat de Lleida va tancar el 2018 en positiu pel que fa a l'atorgament de llicències urbanístiques per edificar nous habitatges i també al règim de comunicacions per aquells casos en que no es necessita llicència prèvia per començar a fer obra. Així, en el primer dels casos es va registrar un increment del 12% (254 llicències atorgades davant les 226 del 2017), i en el segons cas un 20% (1.741 comunicacions davant les 1.443 del 2017). L'alcalde Fèlix Larrosa ha assenyalat que el govern municipal espera poder avançar ''de pressa'' en l'aprovació provisional del POUM per poder impulsar noves promocions i sobretot espais de regeneració urbana al Centre Històric. Del balanç de l'any també destaca un increment del 6% en superfície construïda.

Larrosa ha donat a conèixer aquestes dades de balanç del 2018 en una visita a uns habitatge que s'han renovat en un edifici situat entre la plaça Sant Joan i la plaça de la Sal. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que la visita s'ha fet per ''veure com és possible avançar en la recuperació del Centre Històric en promocions com aquesta, que és mixta, amb una part destinada a oficines i l'altra a apartaments per a lloguer''. En el cas d'aquesta promoció, tots els habitatges ja estan adjudicats.

Larrosa també ha recordat que la Paeria té en marxa 7 àrees d'innovació social i urbana al Centre Històric per renovar la zona d'habitatges ''pensant en parelles joves, famílies de poca dimensió i també joves que es vulguin emancipar''. A més a més, també es vol generar un nou parc d'habitatge per reubicar persones grans que podrien optar a pisos reformats o de nova construcció amb millors condicions de les que tenen actualment. D'aquestes àrees, s'està a punt de licitar la construcció de la de la plaça de l'Ereta, on hi haurà 8 pisos amb 8 aparcaments i 2 locals comercials adreçats a joves.

De la seva part, el president del Col·legi d'API's de Lleida i província, Josep Maria Esteve, ha explicat que ha estat en els darrers dos anys quan s'ha notat més la tendència positiva en les vendes de promocions de rehabilitació i nova construcció. Esteve ha dit que ho qualifiquen de ''positiu'' pel sector i la ciutat i confia que la tendència no s'esgotarà i serà progressiva amb un creixement lent. La crisi va provocar 10 anys en negatiu des del 2007 fins que a finals de 2016 es va iniciar una lleugera recuperació que al 2017 es va consolidar.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px