Endavant! 1945 | Hemeroteca

La direcció de CaixaBank obrirà el procés formal per acomiadar 2.157 persones l'1 d'abril

La direcció de CaixaBank obrirà el procés formal per acomiadar 2.157 persones l'1 d'abril / EFE La direcció de CaixaBank obrirà el procés formal per acomiadar 2.157 persones l'1 d'abril / EFE

La direcció de CaixaBank obrirà el dia 1 d'abril les negociacions formals per reestructurar la plantilla, han confirmat fonts de la companyia a l'ACN. En la novena taula de negociació amb els sindicats, el comitè directiu de CaixaBank ha comunicat que engegarà el procés formal de reestructuració segons els articles 40, 41 i 51 de l’Estatut dels Treballadors. Això significa que a partir de l'1 d'abril començarà el compte enrere i, en 30 dies, Caixabank podria imposar unilateralment les seves condicions. Segons els sindicats, el banc preveu acomiadar 2.157 persones. Fonts sindicals han apuntat a l'ACN que l'acord "és lluny" i han criticat que la decisió presa aquest dijous és una "amenaça" i una pressió afegida pels representants dels treballadors.

En un comunicat, CCOO ha denunciat que el banc ha negociat "sense concessions" i ha lamentat que "els escassos moviments han estat simbòlics". L'organització sindical ha apuntat que l'obertura del procés formal comportarà "2.157 acomiadaments forçosos, mobilitat forçosa i modificació de condicions laborals com l'horari i la promoció professional".

Un dels elements que més fricció genera en les negociacions és el de la mobilitat laboral i el fet que la directiva demani guardar-se un marge que els permeti canviar treballadors del seu lloc de treball "pel seu perfil i funció", i superant els 25 quilòmetres de distància màxims que marca el conveni.

La pròxima reunió entre representants de treballadors i directiva serà el dijous 21 de març a Madrid.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px