Endavant! 1945 | Hemeroteca

Un estudiant de la Ràpita guanya el premi Recerca del Memorial amb un treball sobre els maquis a la zona dels Ports

Un estudiant de l'Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), Pep Donate Resurección, ha guanyat el quart premi de Recerca en Memòria Democràtica amb què el Memorial reconeix les millors recerques en aquesta matèria dels alumnes de segon de Batxillerat.

Donate, en el seu treball titulat "Por llanuras y montañas guerrilleros libres van", ha analitzat l'impacte dels maquis a la zona dels Ports i en concret al municipi de Vallibona (comarca valenciana dels Ports).

L'estudiant rebrà una compensació econòmica de mil euros i es publicarà en línia la seva recerca. El seu tutor, Àngel Bisbal Lòpez, i l'institut han rebut un diploma.

El premi ha atorgat dos mencions especials a l'estudiant Neus Pagès Selga, de l'Institut Castell d'Estela d'Amer (la Selva) pel treball 'Petjades sense rastre', i per Martí Font Segú i Àlex Torres Collantes de l'Institut Arnau Cadell de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) per l'anàlisi sobre l'exili republicà a través de les memòries d'un supervivent titulat 'Paraules d'exili'.

Amb 14 treballs presentats, s'ha doblat la xifra d'aspirants de la darrera convocatòria.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px