Endavant! 1945 | Hemeroteca

La Gleva Teatre homenatjarà Ricard Salvat amb una nova versió de 'Primera història d'Esther' d'Espriu

Pla general de les companyies que participen en la programació de La Gleva Teatre fins al juny davant del teatre / ACN Pla general de les companyies que participen en la programació de La Gleva Teatre fins al juny davant del teatre / ACN

La Gleva Teatre homenatja l'escriptor i director teatral Ricard Salvat en la nova programació que s'ha presentat aquest divendres. S'hi representarà una nova versió de 'Primera història d'Esther' de Salvador Espriu, que estarà dirigida per Xavier Tarragüel i inclourà alguns elements de la versió que en va fer Salvat en incloure l'obra d'Espriu a 'Ronda de mort a Sinera'. L'actor Mario Gas obrirà la nova programació amb 'Amici Miei', un espectacle que inclourà textos i cançons "de sempre" i parlarà sobre "el passat, el present i el futur", segons ha apuntat Gas. La nova programació també tocarà temes com la situació de la dona, dels joves, dels presos o la immigració.

El periodista Albert de la Torre, un dels membres de la direcció de La Gleva, ha criticat que no s'hagi fet cap homenatge a Salvat a un teatre públic i ha assegurat que han escollit la 'Primera història d'Esther' per fer-ho per les "dimensions" de la sala. L'obra es representarà des de l'1 fins al 17 de febrer. El seu director ha apuntat que la intenció és fer arribar l'espectacle a "molta gent".

Mario Gas obre la programació amb "poemes i cançons de sempre"

L'actor Mario Gas obrirà la programació el 9 de gener amb l'espectacle 'Amici Miei', que "recollirà poemes i cançons de sempre", tant en català com en castellà. De San Juan de la Cruz a Vinyoli i de Cristina Fernánedez Cubas a Valle-Inclán, Gas estarà acompanyat per Bárbara Granados al piano i cada funció tindrà un convidat especial diferent.

L'espectacle de Gas estarà a la Gleva tres setmanes, fins al 27 de gener. Després que la funció es representés breument la temporada passada, Gas torna amb la segona edició de l'espectacle, que presentarà algunes novetats respecte a l'any passat.

La nova programació inclou obres com 'Chinabum', que narra la història de tres noies que són tancades a un lavabo d'un restaurant xinès o 'Estigmes', que parla de l'"estigma" de les dones que volen ser mares i no poden.

'Dolç' explica la història d'un immigrant sense papers que s'escapa d'un CIE, 'Así comenzó la guerra' tracta els conflictes amb l'entorn, mentre que 'It's all about the Hairstyle' parla de les notícies falses, 'Omplint el buit' sobre dos personatges femenins que investiguen com s'omple l'espai i 'Nadie lleva lazos por ellos' aborda la situació de les persones que estan a les presons.

Finalment , 'Recondita Harmonia' parla sobre un prestigiós polític que aspira a la presidència del seu país i d'una jove que l'ajudarà per aconseguir-ho, mentre que 'El meu avi no va anar a Cuba' recupera el patrimoni cultural de les havaneres.

Amplien els dies en què es fan funcions

De la Torre ha anunciat que ara faran funcions de dimecres a diumenge, sumant així un dia més. Ha assegurat durant la presentació de la programació que intenten fer "coses que tinguin sentit", tant des del punt de vista cultural com de la tradició teatral catalana, així com donar oportunitats a les persones joves.

A més, la sala potenciarà els debats filosòfics. Ha constituït l'associació 'Els Filòsofs de la Gleva', que aplega docents de la filosofia i persones atretes per la matèria. Una vegada al mes convidarà pensadors de diferents corrents perquè proposin algunes qüestions per debatre.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px