Endavant! 1945 | Hemeroteca

El Saló del Manga es transforma en Manga Barcelona en la seva 25a edició

 El coordinador d'activitats de Manga Barcelona, Oriol Estrada, el creador del cartell de la 25 edició, Kenny Ruiz, la directora del Saló, Meritxell Puig, i el president del Gremi d'Editors de Catalunya, Patrici Tixis/ACN El coordinador d'activitats de Manga Barcelona, Oriol Estrada, el creador del cartell de la 25 edició, Kenny Ruiz, la directora del Saló, Meritxell Puig, i el president del Gremi d'Editors de Catalunya, Patrici Tixis/ACN

El Saló del Manga perdrà el seu nom en la 25a edició del certamen i serà en endavant Manga Barcelona. A l’estela del també renovat Còmic Barcelona, la cita amb el món del manga, l’anime i la cultura japonesa estrena nom i logo en una edició que se celebrarà del 31 d’octubre al 3 de novembre novament a la Fira Montjuïc.

En aquest any d’aniversari es posarà l’accent en la participació dels assistents, amb noves activitats com els concursos Manga Barcelona Quest i Otaquiz (per “coronar” aquell que més sàpiga de la cultura otaku). Una gran exposició repassarà els 25 anys del saló, que aquest dimecres ha anunciat ja els primers visitants il·lustres que rebrà. D’una banda, els ‘mangakas’ (dibuixants de manga) Aushi Ohkubo, Mizuho Kusanagi, i de l’altra el grup japonès femení de garage rock The 5.6.7.8’s, que es va fer mundialment coneguda per la seva aparició al film de Quentin Tarantino ‘Kill Bill 1’.

El 25è Manga Barcelona se celebrarà del 31 d’octubre al 3 de novembre de 2019 als Pavellons 1, 2, 3, 4, 5 i Plaça Univers de Fira de Barcelona, on enguany ocuparà 78.000 metres quadrats. Els responsables de la cita (Ficomic) han avançat aquest dimecres les primeres novetats de l’edició, així com algunes de les activitats, exposicions i convidats que ja hi estan confirmats.

A banda del canvi de nom i de logo, que segons la directora de la cita Meritxell Pugi conjuga “tradició i modernitat”, l’organització vol que l’edició del 25è aniversari sigui també la més “participativa” de la seva història. En aquest sentit, han anunciat noves propostes com el concurs Manga Barcelona Quest, a la manera dels ‘stamp rally’ japonesos (jocs tipus ‘cerca del tresor’) que requereix anar a diferents llocs per certificar la teva presència. En aquest cas, la ruta serà per dins del recinte. Els participants que completin l’experiència rebran els cromos dels 25 cartells de les 25 edicions que ha celebrat el saló.

L’altre concurs per involucrar el públic és el Manga Barcelona Otaquiz, pensat per “coronar el rei o la reina” de la cultura otaku, a través de preguntes sobre aquest univers. Tothom que disposi d’un mòbil hi podrà participar, tot contestant les preguntes que es llençaran al llarg del quatre dies de l’esdeveniment.

Exposicions del 25è aniversari

El Manga Barcelona comptarà amb una exposició commemorativa d’alguns dels fets més destacats de cadascuna de les seves 25 edicions. En la línia participativa que vol imprimir l’organització al certamen, els fans del manga i la cultura japonesa són convidats a participar-hi compartint els seus records d’aquestes edicions tant en xarxes socials com a la pròpia exposició, que comptarà amb espai per poder plasmar aquestes vivències o anècdotes.

D’altra banda, l’altra gran exposició de l’edició és, segons s’ha recordat avui, l’exposició sobre la mítica sèrie ‘Bola de Drac’. ‘Dragon Ball World Adventure’ és una gegant exposició de producció nord-americana que gira des del 2018 i que enguany visita per primera vegada Barcelona.

I en l’apartat de creadors i artistes convidats d’aquesta edició, el certamen ha avançat tres noms. Són els autors Atsushi Ohkubo, que va debutar com a ‘mangaka’ l’any 2001 i va triomfar amb ‘Soul Eater’, i que ara s’ha consagrat amb ‘Fire Force’; i la també mangaka Mizuho Kusanagi, coneguda mundialment pels diversos volums de ‘Yona princesa de l’alba’.

D’altra banda, visitarà el saló el trio musical femení del japó The 5.6.7.8’S, un grup de garage amb diversos àlbums a l’esquena, l’útlim disc de les quals ha estat gravat a Nashville al costat del músic i productor Jack White. Les artistes van saltar a la fama l’any 2003 quan Quentin Tarantino les va fer aparèixer en una recordada escena de ‘Kill Bill’ on interpretaven una cançó.

També passaran per aquesta cita anual els youtubers Yuko i Ernesto, més coneguts com Nekojitablog, per presentar en exclusiva els eu primer llibre, ‘Japón con Jamón’, basat en les seves vivències i coneixement de la cultura japonesa.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px