Endavant! 1945 | Hemeroteca

La Banda Simfònica de Badalona omple Montserrat en un concert benèfic inèdit

 Pla detall del concert de la Banda Simfònica de Badalona a Montserrat./ACN Pla detall del concert de la Banda Simfònica de Badalona a Montserrat./ACN

La Banda Simfònica de Badalona va protagonitzar, ahir a la nit, un concert inèdit a la Basílica de Santa Maria de Montserrat. Unes 400 persones no es van voler perdre el concert benèfic que va organitzar l'abadia per recollir fons en benefici de l'Escolania i de l'Obra Social de Sant Joan de Déu.

Manel Barea, director de la banda i exprofessor de l'Escolania, ha reconegut a l'ACN la singularitat de la cita. I és que la basílica mai havia viscut cap concert d'aquestes característiques, amb una banda formada amb prop de 90 músics.

Barea, qui va ser professor de trompa a l'Escolania de Montserrat durant més de tres dècades, ha estat un dels impulsors de la iniciativa.

A banda dels músics de la banda, el concert va comptar amb Vicenç Prunés a l'orgue, Maria Rosa Raventós i Sonia Barea al violoncel, Joan Susana Marco a la trompeta, i Joan Camps i Gerard Comellas a la trompa.

El director, que va abandonar la batuta en alguns moments per posar-se davant del piano, va reconéixer que es tracta d'una suma d'intèrpretes “poc habitual, però la causa s'ho mereix", va dir.

Els fons recollits amb la venda de les entrades del concert es repartiran a parts iguals.

D'una banda, a l'Escolania de Montserrat, que necessita ampliar el seu banc d'instruments.

I és que els escolans estudien dos instruments i, sovint, les famílies no disposen de recursos per adquirir-los. Per aquest motiu, l'Escolania disposa d'un banc d'instruments que cedeix a les famílies que no en poden adquirir un.

A hores d'ara, està resultant insuficient i obliga als alumnes a compartir-los. L’altre meitat dels fons recaptats es destinaran a l'Obra Social de Sant Joan de Déu, que ajuda a millorar l'atenció i les situacions d'exclusió que viuen moltes persones.

El concert, que es va perllongar durant més d'una hora i mitja, ha arrencat amb un poema simfònic dedicat a la ciutat de Badalona.

Les peces van combinar música tradicional i del segle XXI. Els moments més àlgids es van viure quan Raventós, impulsora de la iniciativa, va voler dedicar una de les peces a totes aquelles persones “que passen dificultats” i quan al col·lectiu de músics es va sumar la veu d'un alumne de l'Escolania.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlleti i rebràs la informació al teu correu electrònic
Política de privacitat
Banner 468 x 60 px